Rakodólapos állványrendszer

Rakodólapos állványok, raklaptárolók, raklaptároló állványok.

Különböző megnevezésekkel illetjük őket, mégis mind egy dologról, szólnak. Rakodólapon elhelyezett termékekből képzett egységrakományok gazdaságos elhelyezése megfelelően kialakított állványrendszerben.

A rakodólapos állványrendszer állványkereteit vízszintes tartó gerendák fogják össze. Az állványlétrák (keretek) csavarkötéssel készülnek a hossztartók kapcsolható kivitelűek.
Egy állványmezőbe minimum két tartó gerenda-pár szükséges elhelyezni, az állvány stabilitása miatt.

Felhasználási terület: kereskedelmi és ipari raktárak, logisztikai központok, építőanyag lerakatok, élelmiszer és ital elosztók.

A tárolandó raklap típusa lehet EURO raklap egyszer használatos paletta. Eltérő méretű japán és amerikai raklapok tárolása is megoldható a keret méreteinek módosításával, kiegészítő elemek felhasználásával.
További tartozékok alkalmazásával a rendszer alkalmassá tehető nem raklapon tárolt dobozok, ládák, hordók, kábeldobok és egyéb csomagolási módú anyagok elhelyezésére

Alapállvány felépítése

A rakodólapos állványrendszer állványkereteit tartógerendák fogják össze. A rakodólapok a gerendapárokon kerülnek elhelyezésre, egymás mellett és felett.
A tároló szintek száma=padozat+gerendaszintek száma.
Egy állványmezőbe minimum két tartógerenda-pár szükséges elhelyezni az állvány stabilitása miatt.
Az alapmezők tetszőleges számú kiegészítő mezővel bővíthetőek.

Járatos állványmagasságok: 3000-től 9000 mm-ig.

Soros állványrendszer

Az állványos statikus tárolási rendszerek között a soros állvány kialakítás terjedt el a legjobban. Telepíthető szimpla és duplasoros (iker) elrendezésben.
Az egyes tároló-pozíciók, a többitől függetlenül, bármikor elérhetők. A térkihasználtság 40-60% között mozog az alkalmazott targonca típus szerint.

Állványkeret

Valamennyi állványkeret (állványlétra) 2db speciális kialakítású oszlop profilból, acél talplemezből és keretmerevítő profilokból álló rácsszerkezet. Az elemeket csavarkötéssel távtartó elemekkel rögzítjük egymáshoz. Az oldható kötés lehetővé teszi hogy sérülés esetén csak a megrongálódott elemet, kell cserélni.
Keretek mélysége 800, 1000, 1100. 1200 mm. Igény esetén az állványkeret mélységi mérete 50 mm osztással változtatható.
Keretek magassága: 3000-9000 mm között 500 mm osztással.Az oszlopokat beton alapcsavarral rögzítjük a padozathoz az állványokat ikresítővel, rögzítjük egymáshoz, az állványokat az épülethez kirögzíteni nem szükséges.7

Nagy teherbírású Oszlopprofil

Az oszlopprofil hidegen hengerelt horganyzott szalagacélból lyukasztással és görgőzéssel megmunkált szelvény. Az oszlopprofil homlok oldalán kialakított lyukak a gerendák kapcsolófülének befogadására szolgálnak. A hátoldalán lévő lyukak az állványkeret összefogását biztosítják.

Az oszlopprofilokon lévő osztásköz: 50 mm.

Az állványkeret valamennyi eleme horganyzott kivitelben készül. Tűzi mártó-eljárással (Sendzimir technológia) horganyzott lemezfelületek rendkívül korrózió és kopásállóak.
Katódos védelem: A vágott felületeknél valamint a karcolásokkal, szemben a horgany (cink) anódos tulajdonsága ad védelmet. Az alacsonyabb kémiai potenciál miatt a cink előbb oldódik fel, a bomlás során kialakuló cink hidroxid és cinkoxid a vasoxidtól eltérően védőréteget képez a sérülés helyén.


Az oszlopok porszórtak RAL 5010-re (kék),
merevítők és talplemezek horganyzottak.
A súlyadatok a 800, illetve az 1100-as
keretekre értendők.
ITS RB Gerendák raklapos rendszerhez
A gerendák festettek (szürke RAL 7004).
A gerendák egységesen 45 mm szélesek.
A teherbírás adatok gerendapár / kg -ban értendők.
2 db biztosítószeg a gerenda tartozéka.
100 mm magasság alatt a kapcsolófej 3-körmös.
100 mm magasságtól kezdve a kapcsolófej 5-körmös.
ITS RB Gerendák raklapos rendszerhez
Eltérő méretű és terhelhetőségű termékek gyártása, egyedi ármegállapodás alapján.
Eltérő szín esetén 20% felárat számolunk fel.
J100x2700 és J120x2700 -as gerendák raktárkészletről, egyéb méretek megrendelés alapján
Rakodólapos polc panel
Normál teherbírású polc panelek
Nagy teherbírású polc panelek
Termékeink
Főoldal
Salgó polcok
Duplasoros falsin
Rakodólapos állványok
Konzolok
Egysoros falsin
Szerszámfalak